Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Καρανίκα: Οι αυξημένες τουριστικές ροές συνέβαλαν καθοριστικά στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων  

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 12/10 συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργο Καρανίκα, με αντικείμενο τη σύνδεση του ελληνικού τουρισμού με το εμπόριο.  

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου της ΕΣΕΕ όλους τους εμπόρους της χώρας για τη συνεισφορά τους στις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψε φέτος ο τουρισμός, τονίζοντας ότι οι ταξιδιώτες κάνουν αγορές, μένουν ικανοποιημένοι από τα ελληνικά προϊόντα και γίνονται δέκτες της ελληνικής φιλοξενίας. Ο Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι αυξημένες τουριστικές ροές συνέβαλαν καθοριστικά στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, και επεσήμανε ότι η  σεζόν του 2022 απέδειξε πως ο τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον εμπορικό κόσμο.  

 «Εμείς θα προσπαθήσουμε στρατηγικά να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς, έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Ο εμπορικός κόσμος είναι συνυφασμένος με τη μεσαία τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.  

Ο κ. Καρανίκας ευχαρίστησε τον Υπουργό Τουρισμού ο οποίος, όπως είπε, ένωσε δυνάμεις δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι τουρισμός και εμπόριο να πηγαίνουν μαζί σαν ένα όχημα. «Στις τουριστικές περιοχές έχουμε περισσότερα έσοδα, πολύ περισσότερα από πέρυσι, ενώ σε κάποιες ξεπερνάμε ακόμα και τα έσοδα του 2019» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο ο τουρισμός να ενισχύει το εμπόριο 365 ημέρες το χρόνο.  

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη σύνδεση του τουρισμού με το εμπόριο που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στην εθνική οικονομία. «Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε συμπαραστάτη  τον Υπουργό Τουρισμού και νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να θέσουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους» δήλωσε ο κ. Καρανίκας.  

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Σοφία Ζαχαράκη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Μαρακές:«Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης»

«Παρά τις νέες διεθνείς προκλήσεις, η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα στον τουρισμό, αγγίζοντας τα έσοδα της χρονιάς-ρεκόρ του 2019, καθιστώντας τη

Δελτία Τύπου

Επέκταση πτήσεων προς Ελλάδα συμφώνησε ο Υπ. Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον Υπ. Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Ahmed Al Khateeb.

Σειρά επαφών και συναντήσεων με leaders της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς πραγματοποιεί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ριαντ όπου διεξάγεται

Scroll to Top