Συνάντηση Β. Κικίλια-Γ. Πλακιωτάκη για κρουαζιέρα και υποβρύχια πάρκα

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στο Υπουργείο Τουρισμού. 

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τη μελέτη του Υπουργείου Τουρισμού που ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες αναφορικά με την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Μυκόνου και της Σαντορίνης. 

Στο πλαίσιο των συναρμοδιοτήτων τους, συμφώνησαν να συντονίσουν τις δράσεις των δύο Υπουργείων, αναφορικά με τον βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, συζητήθηκε η προώθηση του project των υποβρύχιων πάρκων με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού, του ειδικού αυτού τουριστικού προϊόντος που φέρνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας. 

Οι δυο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη και την προστασία της υποθαλάσσιας ζωής. 

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα σε ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό: “Το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται δίπλα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κου Ιωάννη Τρεπεκλή η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από τη Γενική

Δελτία Τύπου

“Ορεινή Ελλάδα. Σε πάει ψηλά. Όλο τον χρόνο.” – Παρουσίαση του νέου προγράμματος προβολής για την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού, από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη 

«Η έμφαση στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του ορεινού τουρισμού είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Επιδιώκουμε να δώσουμε

Κύλιση στην κορυφή