Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

Συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη  με τον  Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη με σκοπό τη στήριξη και την ανάπτυξη   του  τουρισμού  της Θεσσαλονίκης.

Η Υφυπουργός Τουρισμού  Έλενα Ράπτη συνάντησε τον Δήμαρχο  Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα  και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη με σκοπό τη στήριξη και την ανάπτυξη   του  τουρισμού  της Θεσσαλονίκης.

Παρουσίασαν στην Υφυπουργό  τα στοιχεία της ανταγωνιστικής πορείας του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη σε διεθνές επίπεδο και τα στοιχεία για τις προκρατήσεις των επόμενων μηνών, με σαφή μηνύματα ότι η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου για την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός ευεξίας μετά τη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξή του μέσα από την αναγνώριση του ιαματικού φυσικού πόρου των Λουτρών Θέρμης από το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θέρμης, προχωρά σε ενέργειες για τη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των Λουτρών, ώστε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης να εμπλουτιστεί με ακόμη μία υψηλής αξίας και απόδοσης θεματική μορφή τουρισμού.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προφίλ της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικού προορισμού,  μετά και από τη διάκρισή της ως μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας, συζητήθηκαν:

  • Οι  δυνατότητες διασύνδεσης και εμπλουτισμού των υφιστάμενων γαστρονομικών εμπειριών
  • Η  ανάδειξη και περαιτέρω προώθηση της πολυπολιτισμικής γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης
  • Ο  σχεδιασμός της αξιοποίησης βραβευμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων σεφ ως brand ambassadors για την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας του προορισμού
  • Η ανάδειξη των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης που προβάλλουν την εξειδίκευση που έχει ο προορισμός στην παραδοσιακή τοπική καθώς και στη σύγχρονη διεθνή κουζίνα.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο  σχεδιασμός της προβολής των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων εντός του αστικού ιστού καθώς και η  προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τα καλλιτεχνικά και θεματικά φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος  ενημέρωσαν την Υφυπουργό Τουρισμού για τις υποψηφιότητες που υπέβαλε ο Δήμος, διεκδικώντας δύο ευρωπαϊκές διακρίσεις που θα ενισχύσουν την εικόνα της πόλης παγκόσμια:

  • τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

και

  • τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2024

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιδιώκει να αναδείξει τη δυναμική της πόλης μέσα από τον έξυπνο τουρισμό στις κατηγορίες:

i) Προσβασιμότητα

ii) Βιωσιμότητα

iii) Ψηφιοποίηση

iV) Πολιτιστική Κληρονομιά και Δημιουργικός Κλάδος

«Με στοχοπροσήλωση, δουλειά και όραμα η πόλη μας θα καταφέρει να ξεχωρίσει για άλλη μια φορά και να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού της Ελλάδας».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Εισήγηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού».

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Δελτία Τύπου

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Μύρωνα Φλουρή, και του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδιας Ελληνικού Εμπορίου κ.

Scroll to Top