Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με Πρέσβη Καναδά: Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις από Τορόντο και Μόντρεαλ στο «Ελ. Βενιζέλος»


 

Συνάντηση με την πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα, Anna-Karine Asselin πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.  

Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για στοχευμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα ανάμεσα στις δύο χώρες.  

Ειδική μνεία έγινε στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών και στη γέφυρα που οικοδομείται από την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά.  

Ισχυρός μοχλός για τη επίτευξη των στόχων αποτελούν οι απευθείας πτήσεις της Air Canada (Τορόντο- Αθήνα και Μόντρεαλ- Αθήνα) οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 28 Μαρτίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου με πιθανή επέκταση τον Νοέμβριο.  Αναφορικά με την Air Transat, οι απευθείας πτήσεις από Τορόντο και Μόντρεαλ για το «Ελ. Βενιζέλος» θα πραγματοποιούνται από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.  



Σχετικά νέα

Αποφάσεις

Απόφαση τροποποίησης των υπ’ αριθ. 1873/29.01.2026 (ΑΔΑ: Ψ7ΑΙ465ΧΘΟ-ΜΣΝ),9607/19.05.2026 (ΑΔΑ: 9ΟΔΥ465ΧΘΟ-ΣΓ2), 10906/08.06.2026 (ΑΔΑ: 6ΑΖΓ465ΧΘΟ-ΗΕΤ) και13254/06.07.2026(ΑΔΑ:Ψ0ΦΧ465ΧΘΟ-3ΨΤ) Αποφάσεων περί των χρονοδιαγραμμάτων του συνόλου των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, ήτοι των ατομικών εγκριτικών Αποφάσεων ενίσχυσης της δημόσιας Πρόσκλησης για τη Σύμβαση «Αναβάθμιση υφιστάμενων ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού» του Υποέργου «SUB 3: Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Δελτία Τύπου

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και της ετοιμότητας σε έκτακτα περιστατικά

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, την πρόληψη, την προαγωγή της υγείας και την ενίσχυση της ετοιμότητας

Κύλιση στην κορυφή