ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπό την προεδρία της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, σύσκεψη για τον τουρισμό στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικοί φορείς της πόλης. 

Παρόντες στη σύσκεψη αυτή ήταν  ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Πέπη Μπιρλιράκη,  η αντιπεριφερειάρχης κυρία Μαίρη Λιόνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Τσακαλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων κ. Στράτος Μπερέτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Βασίλης Πολιουδάκης.  

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Όπως αναφέρθηκε από την υπουργό η επιμήκυνση  του χρόνου που η Ελλάδα δέχεται επισκέπτες , εντάσσεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού και ήδη γίνονται συστηματικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.
Σε βάθος συζήτηση έγινε για τα νέα τουριστικά «προϊόντα» που η Ελλάδα έχει δυνατότητες μεγάλης ανάπτυξης, όπως είναι ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός. Επισημάνθηκε ότι πρόκειται για , δύο θεματικές μορφές τουρισμού που για πρώτη φορά θεσμοθετούνται και περιλαμβάνονται στο επερχόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού.
Ακόμη εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών αλλά και την διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.
Παράλληλα κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα τρέχοντα ζητήματα της φετινής τουριστικής περιόδου που εξελίσσεται και έγινε αξιολόγηση των μηνυμάτων που υπάρχουν για την τουριστική κίνηση.

Επισημαίνεται  ότι η μετάβαση της κυρίας Κεφαλογιάννη στην Κρήτη έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κινέζου πρωθυπουργού κ. Λι Κετσιανγκ στην Κρήτη και του ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που η περιοχή διαθέτει στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας. 
Να σημειωθεί ότι κατά την άφιξή της η υπουργός την Παρασκευή προήδρευσε σε κοινή σύσκεψη με τον γ.γ του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Διοίκηση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Στη κοινή σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και ενημέρωσης των τουριστών για αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Σημειώνεται ότι η Κρήτη συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων περιοχών της χώρας σε τροχαία ατυχήματα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Χ. Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στη Σκιάθο: «Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία»

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί και να συζητήσει επίκαιρα,

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 02.08.2021 ΕΩΣ 09.08.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top