Σύσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τους φορείς για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά   με όλους τους φορείς για τα θέματα και τις προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  

Στη σύσκεψη στις 26 Απριλίου, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης  εντεταλμένος για θέματα τουρισμού κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, και φορείς και εκπρόσωποι των επαγγελματιών  της περιοχής.  

 Από πλευράς Υπουργείου και ΕΟΤ συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου. 

 Η Υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Παρουσίασε την υλοποιούμενη τουριστική πολιτική με στόχο την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού 365 ημέρες το χρόνο, που αποτυπώνεται στις υψηλές  τουριστικές επιδόσεις την διετία 2015-2016 καθώς και στην υψηλή  ζήτηση για το 2017. 

 Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης την τελευταία διετία και στις δυνατότητες προσέλκυσης τουρισμού όλο το χρόνο, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στο θεματικό τουρισμό και τον συντονισμό των δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων.     

 Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας για την εξέταση και προώθηση όλων των θεμάτων, με έμφαση στην συνδεσιμότητα, την διαθεσιμότητα των υποδομών φιλοξενίας και την  προώθηση  των θεματικών τουριστικών προϊόντων,  όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο τουρισμός υπαίθρου, η κρουαζιέρα, το city-break και η γαστρονομία. 

Στην τοποθέτησή τους οι φορείς εξήραν το έργο του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη στην προώθηση και προβολή στο εξωτερικό της Περιφέρειας,  ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για πρόσφατες ενέργειες αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως  η ταχεία αναγνώριση των ιαματικών πηγών στην περιοχή.   Παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για κάθε ζήτημα ξεχωριστά, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει καθιερωθεί με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ.  

Στην Αλεξανδρούπολη, η Υπουργός  συναντήθηκε  με τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του Υπουργείου,  κ. Νικόλαο  Γκουλιώτη, και επισκέφθηκε το ΙΕΚ Τουρισμού του Υπουργείου στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε από την Διευθύντρια κα Μαρίνα Μπελτσίδου  για τη λειτουργία της Σχολής και συνομίλησε με τους σπουδαστές. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυς Λοΐζου στη Μόσχα, για την υπογραφή Κοινού Προγράμματος Δράσης για τον Τουρισμό

Τη Μόσχα επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού στην 13η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) Ελλάδας-Ρωσίας για την

Scroll to Top