Τα νέα σχέδια τουριστικής αξιοποίησης του Παρνασσού στο επίκεντρο της συνάντησης της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τους Δημάρχους της περιοχής.

Tις νέες  δυνατότητες που ανοίγονται για την τουριστική ανάπτυξη του  Παρνασσού και των παραπαρνάσσιων Δήμων  συζήτησε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τους Δημάρχους και τους υπεύθυνους του τουρισμού των Δήμων της περιοχής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας κ. Ιωάννης Γεωργακός, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος, ο Αντιδήμαρχος Αμφίκλειας κ. Κωνσταντίνος Γκιώνης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Διστόμου- Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σύρος, η Υπεύθυνη Τουρισμού του Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας, κα Αθανασία Στιβακτή,  και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  του Δήμου Δελφών, κα Ελισάβετ Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου.Η Υπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές προσέλκυσης τουρισμού δώδεκα μήνες το χρόνο στην περιοχή με  σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, μέσα από την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την ανάδειξη νέων προορισμών, και την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων αξιοποιώντας τα νέα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία.

Οι φορείς μετέφεραν στην  Υπουργό την ικανοποίησή τους για την ένταξη  στο πακέτο Γιούνκερ των έργων ολοκλήρωσης  του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του  Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού που αφορούν μεταξύ άλλων στην προμήθεια  νέων αναβατήρων, την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και  αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τεχνητής χιονόπτωσης.

Οι φορείς ευχαρίστησαν  την  κα Κουντουρά  για την συμβολή της στην αντιμετώπιση  προβλημάτων που ανέκυψαν φέτος στις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις και τις  άμεσες ενέργειές της που εξασφάλισαν την  απρόσκοπτη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Τροποποίηση Απόφασης που αφορά σε χιονοδρομικά κέντρα και ιαματικές πηγές

Με εισήγηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη προχώρησε η τροποποίηση της 154/10.2.2021 Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διαδικασία υποβολής

Ανακοινώσεις

Ημέρες Καριέρας 2021

Ημέρες Καριέρας 2021 (Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης θέρους 2021 των καταρτιζομένων ΙΕΚ και σπουδαστών ΑΣΤΕ)

Scroll to Top