Τιμητικό έπαινο στους μαθητές του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού από την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για τον σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμου προϊόντος στον πολιτιστικό τουρισμό.

Τιμητικό έπαινο παρέδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  στους μαθητές του Β’ Αρσάκειου Γενικού Λυκείου του Ψυχικού για τον καινοτόμο σχεδιασμό   και την υλοποίηση εφαρμογής εικονικής ξενάγησης στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Πελοποννήσου.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν σήμερα την Αν. Υπουργό στο Υπουργείο, συνοδευόμενοι από καθηγητές και γονείς. Παρουσίασαν  το έργο της μαθητικής εικονικής πολιτιστικής επιχείρησης ΕPEIKON που έχουν συστήσει και το προϊόν της εφαρμογής  που προσφέρει οπτική και πολύγλωσση ακουστική ξενάγηση στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα του 5ου πχ. αιώνα όπως ήταν  στην αρχική του μορφή και σε ψηφιακή μοντελοποίηση.
Η υπουργός συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους που  προάγει την  ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και συμβάλλει στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας μέσα από την  ψηφιακή τεχνολογία και την νεανική επιχειρηματικότητα.
Δήλωσε  την θερμή υποστήριξή της  στην περαιτέρω προώθηση και προβολή της μαθητικής πρωτοβουλίας, που ήδη έχει αποσπάσει βραβεία στην Ελλάδα, και  ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα των  μαθητών που εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό καινοτόμου τεχνολογίας.

Ο  Πρόεδρος της  Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα κ. Hans Hendrikx, o Γ.Γ. της Ένωσης κ. Άγγελος Δενδρινός και οι μαθητές παρέδωσαν συμβολικά στην κα Κουντουρά το διακριτικό που απεικονίζει το έμβλημα του Επικούριου Απόλλωνα που φορούν τα μέλη της Ένωσης και οι μαθητές.
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Χ. Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στη Σκιάθο: «Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία»

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί και να συζητήσει επίκαιρα,

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 02.08.2021 ΕΩΣ 09.08.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top