Τιμητικό έπαινο στους μαθητές του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού από την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για τον σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμου προϊόντος στον πολιτιστικό τουρισμό.

Τιμητικό έπαινο παρέδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  στους μαθητές του Β’ Αρσάκειου Γενικού Λυκείου του Ψυχικού για τον καινοτόμο σχεδιασμό   και την υλοποίηση εφαρμογής εικονικής ξενάγησης στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Πελοποννήσου.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν σήμερα την Αν. Υπουργό στο Υπουργείο, συνοδευόμενοι από καθηγητές και γονείς. Παρουσίασαν  το έργο της μαθητικής εικονικής πολιτιστικής επιχείρησης ΕPEIKON που έχουν συστήσει και το προϊόν της εφαρμογής  που προσφέρει οπτική και πολύγλωσση ακουστική ξενάγηση στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα του 5ου πχ. αιώνα όπως ήταν  στην αρχική του μορφή και σε ψηφιακή μοντελοποίηση.
Η υπουργός συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους που  προάγει την  ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και συμβάλλει στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας μέσα από την  ψηφιακή τεχνολογία και την νεανική επιχειρηματικότητα.
Δήλωσε  την θερμή υποστήριξή της  στην περαιτέρω προώθηση και προβολή της μαθητικής πρωτοβουλίας, που ήδη έχει αποσπάσει βραβεία στην Ελλάδα, και  ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα των  μαθητών που εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό καινοτόμου τεχνολογίας.

Ο  Πρόεδρος της  Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα κ. Hans Hendrikx, o Γ.Γ. της Ένωσης κ. Άγγελος Δενδρινός και οι μαθητές παρέδωσαν συμβολικά στην κα Κουντουρά το διακριτικό που απεικονίζει το έμβλημα του Επικούριου Απόλλωνα που φορούν τα μέλη της Ένωσης και οι μαθητές.
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων»

Αθήνα, 22 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων» «Η κοινωνική πολιτική δεν

Scroll to Top