Την στενότερη συνεργασία Ελλάδας- Αιγύπτου στον τουρισμό επικύρωσε η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο Κάιρο.

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά στο Κάιρο μετά από πρόσκληση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης και του Ομολόγου της κ. Hisham Zaazou, για την  ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου στον τουρισμό.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, που επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη Προέδρου της Αιγύπτου, Abdel Fattah El- Sisi στην Αθήνα και την προηγηθείσα  επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Αίγυπτο.Η Αν. Υπουργός υπέγραψε με τον Ομόλογό της Μνημόνιο Κατανόησης για τη Συνεργασία στον Τουρισμό. Το μνημόνιο προβλέπει κοινές ενέργειες για την ανταλλαγή τουριστικών ροών και την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων σε Ελλάδα και Αίγυπτο από τρίτες χώρες. Προωθείται επίσης η  συνεργασία στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, δράσεις αμοιβαίας τουριστικής προβολής και  η διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων. Συστήνεται Μικτή Επιτροπή Τουρισμού, για την υλοποίηση των κοινών δράσεων.

Σε Συνέντευξη Τύπου με τον Ομόλογό της, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και στην κοινή βούληση σύσφιξης των τουριστικών σχέσεων με αμοιβαία οφέλη.

Η κα Κουντουρά  συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Υγείας, Dr. Ahmed Rady,  με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, καθώς και με  τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας  κ. Μohamed Hassan Kamal για το θέμα των απευθείας πτήσεων  και της ανάπτυξης κοινών πακέτων για την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές αγορές.

Η Υπουργός συναντήθηκε ακόμη με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας  και του  Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ξεναγήθηκε και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο όπου λειτουργεί το νεοσύστατο Μουσείο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ/ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ (1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.

– ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη και Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ο. Αναστασοπούλου με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Νοτίου Κορέας

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου συμμετείχαν σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους πέντε μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Νοτίου Κορέας  στο

Scroll to Top