Την Yπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα ο Πολωνός Πρέσβης, κ. Artur Lompart.

Την Yπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα ο Πολωνός Πρέσβης, κ. Artur Lompart.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην εμβάθυνση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Πολωνίας, μέσα από την προώθηση του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων και την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών. Η Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως η Ελλάδα αποτελεί ήδη καθιερωμένο προορισμό για τους Πολωνούς και πως ιδιαιτέρως σημαντική είναι η περαιτέρω προσέλκυση τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης. Παράλληλα τόνισε ότι προσωπικότητες του πολιτισμού της Πολωνίας, οι οποίοι επισκέπτονται ή έχουν κατοικίες στην Ελλάδα, δυνητικά μπορούν να δράσουν ως Πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού στη χώρα τους και διεθνώς.

Ο κ. Lompart επιβεβαίωσε το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Πολωνών όχι μόνο για τους ήδη δημοφιλείς αλλά και για αναδυόμενους προορισμούς ανά τη χώρα. Αναφέρθηκε στην τάση πολλοί Πολωνοί συνταξιούχοι να επιλέγουν να παραχειμάζουν στην Ελλάδα αλλά και στις επενδύσεις που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι Πολωνοί στον κλάδο των ακινήτων.

Συζητήθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης του συμβατικού πλαισίου συνεργασίας των δύο χωρών με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Πρόσφορο πεδίο συνεργασίας αναδείχτηκαν, μεταξύ άλλων, οι ειδικές μορφές τουρισμού, με έμφαση στον πράσινο τουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού και του γαστρονομικού τουρισμού αλλά και του εκπαιδευτικού τουρισμού. Ο πολιτιστικός και ο εκπαιδευτικός τουρισμός δημιουργούν θεμέλια για τη δημιουργία σταθερών δεσμών με τον προορισμό αλλά και επαναλαμβανόμενων τουριστών, σημείωσε η Υπουργός Τουρισμού.

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Η ευρεία ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσα από συνεργασία και συντονισμένες δράσεις με τις Περιφέρειες της χώρας, την υλοποίηση έργων υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων

Scroll to Top