Το πρώτο Ελληνο-Aιγυπτιακό φόρουμ στον Τουρισμό φέρνει σε επαφή τις τουριστικές αγορές Ελλάδας και Αιγύπτου για άμεσες συνεργασίες και συμφωνίες.

Σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου  Κατανόησης για τη συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου στον τουρισμό  μεταξύ της  Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και  Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Αιγύπτιου Ομόλογού της τον περασμένο Φεβρουάριο, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ελληνο-Αιγυπτιακό Φόρουμ για την άμεση προώθηση τουριστικών συνεργασιών.
Στην έναρξη των εργασιών, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου ευχαρίστησαν την  Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την παρουσία της και την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση του φόρουμ που δημιουργεί νέες προοπτικές συνεργασίας στον τουρισμό, ως τομέα προτεραιότητας και για τις δύο χώρες. 
Στην ομιλία της η υπουργός εξέφρασε την συμπαράσταση της για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο Αιγυπτιακός λαός, και αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του τουρισμού για την εξασφάλιση συνθηκών σταθερότητας, ευημερίας, ασφάλειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Παρουσίασε τις ισχυρές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και δήλωσε την στήριξή της στην ανάπτυξη των διμερών τουριστικών σχέσεων με την Αίγυπτο.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και 25 τουριστικοί φορείς  και εκπρόσωποι διαφόρων κλάδων της ελληνικής τουριστικής αγοράς.
Στο πλαίσιο του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων επιχειρηματιών του τουρισμού, tour operators και τουριστικών γραφείων των δύο χωρών με στόχο την επίτευξη άμεσων συνεργασιών και συμφωνιών.

Ακολούθησε συνάντηση της Αν. Υπουργού Τουρισμού με τον Ομόλογό της κ. Yehia Rashed στο Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου, όπου  συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας στην κρουαζιέρα για την νοτιοανατολική Μεσόγειο για το 2017 και διενέργειας φεστιβάλ για την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού.

Τα ΜΜΕ της Αιγύπτου προβάλλουν εκτενώς την επίσκεψη της Αν. Υπουργού Τουρισμού στην Αίγυπτο – ως η πρώτη επίσκεψη ξένου αξιωματούχου μετά τα πρόσφατα γεγονότα – τονίζοντας τον συμβολικό χαρακτήρα της.
 
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων»

Αθήνα, 22 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων» «Η κοινωνική πολιτική δεν

Scroll to Top