Υποβολή Αιτήσεων- Βραβείο Τουρισμού Marco Polo 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑRCO POLO
ΕΝΑΡΞΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τα βραβεία Τουρισμού Marco Polo δημιουργήθηκαν το 2019 από τις 17 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Κίνας «17 + 1»: (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Σλοβακία).

Για 3η συνεχή χρονιά, η Πρωτοβουλία 17+1 για την τουριστική συνεργασία, αποστέλλει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Τουριστικό Βραβείο Μarco Polo. Όπως και τα προηγούμενα έτη, το Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο Βραβείο θα αναγνωρίζουν τη συμβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων – ταξιδιωτικών πρακτόρων και ταξιδιωτικών γραφείων – που εδράζονται στις Χώρες ΚΑΕ μέλη της Πρωτοβουλία 17+1 και που έχουν υλοποιήσει τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν ή υπηρεσία για Κινέζους επισκέπτες, εστιάζοντας στην τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ή που στοχεύουν σε μια ομάδα ταξιδιωτών ειδικού ενδιαφέροντος. Τα τουριστικά προϊόντα ή υπηρεσίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις από τις Χώρες ΚΑΕ και θα είναι όσα έχουν υλοποιηθεί/παρασχεθεί μετά τον Ιανουάριο του 2018.

Φέτος, η διεθνής κριτική επιτροπή θα δώσει έμφαση στις βιώσιμες και πράσινες πτυχές του προϊόντος, καθώς και στον σχεδιασμό του, με γνώμονα το σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες.
Εκτός από τη βασική κατηγορία Τουριστικού Βραβείου Marco Polo, θα απονεμηθεί και τιμητικό βραβείο, το οποίο μπορούν να διεκδικήσουν υποβάλλοντας αίτηση, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες φιλικές προς τους Κινέζους επισκέπτες.

Οι νικητές θα φέρουν την ένδειξη «Marco Polo- βραβευμένο προϊόν, υπό την Πρωτοβουλία Κίνας/Χωρών ΚΑΕ για την τουριστική συνεργασία» για ένα έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί φορείς: ταξιδιωτικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες καλούνται να συμμετάσχουν. Όλο το σχετικό υλικό καθώς και τυχόν συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό Βραβείο Marco Polo είναι διαθέσιμες από το Συντονιστικό Κέντρο για τον Τουρισμό (CEE Center), στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: tcc@mfa.gov.hu. Το Συντονιστικό Κέντρο για τον Τουρισμό δύναται να προσφέρει, επίσης, καθοδήγηση εξ αποστάσεως στους αιτούντες που το επιθυμούν, κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Η χρονική διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου τ.έ.

Περαιτέρω πληροφορίες στα συν. έντυπα συμμετοχής.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS» Στο επίκεντρο η ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων Στην χώρα μας έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε στον τουρισμό ως την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας,

slider

Συνάντηση εργασίας Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη

O Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), Γιάννη Παράσχη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτήριο Διοίκησης του Αεροδρομίου,

Scroll to Top