Search
Close this search box.

Β. Κικίλιας: «Επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν, στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια και τους αδύναμους»

Στη σκληρή δουλειά και στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε το ασταθές παγκόσμιο πλαίσιο να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την ανάκαμψη του τουρισμού στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του τ/σ STAR και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, παρά την πανδημία που είναι ακόμα εδώ, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, η υλοποίηση του σχεδίου για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και οι ενέργειες που έγιναν για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με door to door στρατηγική προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την παγκόσμια κρίση, έχουν ήδη αρχίσει να φέρνουν καρπούς.

«Περιμένουμε να κάνουμε μία σεζόν που θα βοηθήσει τη μέση ελληνική οικογένεια, την οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα, στο εμπόριο, στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες που εξαρτώνται από το τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας, δηλώνοντας, ωστόσο ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022».

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το Πάσχα και την Πρωτομαγιά φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας για επέκταση της τουριστικής περιόδου και ο στόχος είναι ανάλογη εικόνα να έχουμε και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι τον Δεκέμβριο. «Πράγματι έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος τόσο στις πτήσεις όσο και στην κρουαζιέρα. Από τις 7 Μαρτίου έχουμε στην Αθήνα απευθείας πτήσεις από την Αμερική και αυξάνονται οι πτήσεις και το capacity από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τις σκανδιναβικές χώρες» είπε ο κ. Κικίλιας. Όπως ανέφερε, η TUI φέτος διπλασιάζει τις αεροπορικές θέσεις της για την Ελλάδα, η γερμανική Der Touristik, η οποία εκπροσωπεί και σκανδιναβικές χώρες, καταγράφει σημαντική αύξηση, η Condor πραγματοποιεί πτήσεις με προορισμό την Αθήνα μετά από 25 χρόνια, ενώ η αγορά της Γαλλίας ήδη ζητάει από τη χώρα μας ταξιδιωτικά πακέτα για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Τέλος, όσον αφορά τον κοινωνικό τουρισμό, είπε ότι οι δικαιούχοι, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία, θα μπορούν να αποκτήσουν το free pass το οποίο θα χρησιμοποιούν για την αγορά εισιτηρίων και στα ξενοδοχεία. «Από την 1η Ιουλίου έως το τέλος του έτους θα έχουμε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν και δεν μπορούν, για τις ευάλωτες οικογένειες που αξίζουν να πάρουν μια ανάσα, να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, να φροντίσουν την οικογένειά τους. Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει την ελληνική κοινωνία, το έκανε καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, την ενεργειακή κρίση, το κάνει και στον τουρισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Όλ. Κεφαλογιάννη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία»

‘‘Η Κυβέρνηση έχει θέσει τη μετάβαση σε μία νέα εποχή για τον ελληνικό Τουρισμό ως υψηλή προτεραιότητα. Δεν διαχειριζόμαστε απλώς

Scroll to Top