Search
Close this search box.

Β. Κικίλιας: Επτά πρωτοβουλίες για τον ελληνικό Τουρισμό

Άρθρο Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Επτά πρωτοβουλίες για τον ελληνικό Τουρισμό

Σε αυτή την τραγική συγκυρία, η Ελλάδα προτάσσει πάνω από όλα τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξή της. Είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε, να φροντίσουμε και να φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες. Ήδη το κάνουμε και θα συνεχίσουμε ένα βήμα παραπάνω, καθώς θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να δουλέψουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν από το εγχώριο δυναμικό.

Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε καθημερινά για την μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος, ώστε να έχουμε μια καλύτερη χρονιά για την χώρα μας. Ενισχύουμε τις επαφές μας με αγορές-στόχους και δημιουργούμε γέφυρες με νέες περιοχές.

Κωδικοποιημένα θα αναφέρω 7 πρωτοβουλίες μας. 

1. Εννέα απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια κ.λπ.) στην Ελλάδα, μέχρι τον Οκτώβριο, με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες κάθε εβδομάδα.

2. Περισσότερες από 3.000.000 είναι ήδη οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία προς τη χώρα μας.

3. Η TUI Holidays, ο μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι για το 2022 Νο1 στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία. Ο CEO τους, Friedrich Joussen, στις 19 Ιανουαρίου σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα φέρει διπλάσιο κόσμο φέτος στην Ελλάδα, με τους υπολογισμούς του να φτάνουν τα 3 εκατ.

4. Νέες συμφωνίες με το Ισραήλ, το οποίο επισκέφτηκα 28-29 Μαρτίου για την προσέλκυση των Ισραηλινών, πέραν των καλοκαιρινών μηνών, στην περίοδο των διακοπών τους για το Εβραϊκό νέο έτος (μέσα Σεπτεμβρίου-μέσα Οκτωβρίου), που θα συμβάλλει και στο στόχο της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

5. Η Αυστραλία με το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο «ανοίγει» προς τη χώρα μας μετά από 2 χρόνια.

6. Στις 28 Μαρτίου ξεκίνησαν τέσσερις απευθείας πτήσεις από τον Καναδά που θα διπλασιαστούν στην high season (Ιούνιος-Αύγουστος).

7. Μέσα από τις εντατικές προσπάθειες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η χώρα – μετά από 10 χρόνια – αποκτά και πάλι «γέφυρα» προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το νέο γραφείο του ΕΟΤ στην Ισπανία, με έδρα τη Μαδρίτη, ήδη λειτουργεί εδώ και κάποιες μέρες, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας σε περιοχές που δεν ήταν μέχρι σήμερα στις προτεραιότητές της.

Ο Τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και συμμετέχει άμεσα και έμμεσα κατά 25% στο AEΠ της χώρας.

Ένα σημαντικό τμήμα των επενδύσεων αφορά άμεσα ή έμμεσα το τουριστικό προϊόν μας. Ταυτόχρονα, πολλοί τομείς, όπως οι κατασκευές ή ο αγροδιατροφικός τομέας, «ακουμπούν» πάνω στον τουρισμό. Αλλά και οι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο αποτελούν μέσα από την εμπειρία τους εν δυνάμει πρεσβευτές της Ελλάδας.

Με λίγα λόγια, ο Τουρισμός μάς αφορά όλους. Και αυτό έγινε ακόμη περισσότερο προφανές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα έσοδα ήταν περισσότερα από τα αναμενόμενα και συνέβαλαν στην σημαντική ανάπτυξη του 2021.

Ο ελληνικός Τουρισμός είναι εδώ για να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία, να δώσει εισόδημα στο «πορτοφόλι» της μέσης ελληνικής οικογένειας, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικά νέα

Scroll to Top