Search
Close this search box.

Β. Κικίλιας: Στην καρδιά της πολιτικής της ΝΔ κοινωνικό κράτος και κοινωνική αλληλεγγύη

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή «χ2» του Action 24 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη  

Στην καρδιά της πολιτικής της ΝΔ κοινωνικό κράτος και κοινωνική αλληλεγγύη  

       Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που ασχολούνται έμμεσα ή άμεσα με τον τουρισμό και φέρνουν 1 στα 4 ευρώ στην ελληνική οικονομία. Από τα ξενοδοχεία, τις οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες, μέχρι τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα.  

         Όλοι αυτοί περιμένουν να έχουμε απτά αποτελέσματα το 2022. Να αρχίσουν να έρχονται ταξιδιώτες και τουρίστες από 1η Μαρτίου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, να επεκτείνουμε δηλαδή την τουριστική περίοδο.  

      Με υψηλού επιπέδου επισκέπτες οι οποίοι αφήνουν μεγάλο εισόδημα και αυτό να φτάνει στην ελληνική οικογένεια και να έρθει να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα, όπως είναι η ακρίβεια από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αλλά και να αντιμετωπίσει άλλες στρεβλώσεις και προβλήματα από την πανδημία. Κουράστηκε ο κόσμος, ταλαιπωρήθηκε. Πολλοί συνάνθρωποί μας, συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να δουλέψουν. Αυτούς πρέπει να φροντίσουμε.  

         Αυτό πρέσβευε και πρεσβεύει διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι  πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα και αυτό ζεσταίνει τις καρδιές και τις ψυχές όλων των πολιτών οι οποίοι προσδοκούν να έχουν μια καλύτερη ζωή, αυτοί, τα παιδιά τους και οι οικογένειές τους.  

          Κοινωνικό κράτος και κοινωνική αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η διαρκής προσπάθεια να στηρίξεις τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που δε μπορούν ή δεν έχουν.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενίσχυσε με 43 δις ευρώ την ελληνική οικονομία μέσα στην πανδημία  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενίσχυσε με 43 δις ευρώ την ελληνική οικονομία μέσα στην πανδημία. Στήριξε την κοινωνία και συνεχίζει να το κάνει η Κυβέρνηση με άλλα 500 εκατομμύρια έως τώρα για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.  

Είμαστε εδώ, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που περνά ο πολίτης, για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε αυτόν πρώτα από όλα και μαζί με αυτόν διαρθρωτικά την ελληνική οικονομία, όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και όλη την ελληνική κοινωνία.  

Και χαρακτηρίζουν ανάλγητη την Κυβέρνηση, αυτοί οι οποίοι φτωχοποίησαν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, αυτοί οι οποίοι έκλεισαν τις τράπεζες, οδήγησαν στο χειρότερο μνημόνιο και μας έχουν δέσει χειροπόδαρα μέχρι το 2060.  

Την Κυβέρνηση η οποία στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει μόνο μειώσει φόρους, έχει διευκολύνει και έχει βγάλει βάρη πάνω από την πλάτη της μέσης ελληνικής οικογένειας.  

Βεβαίως, έχουμε αντιμετωπίσει συγκλονιστικές κρίσεις. Από το προσφυγικό – μεταναστευτικό, την προσπάθεια εισβολής στα βόρεια σύνορά μας στον Έβρο μέχρι μία παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας και τώρα το τεράστιο ενεργειακό θέμα που επιτείνεται και από την κατάσταση στην Ουκρανία.  

Θα είμαστε συνεπείς στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Θα λέμε ειλικρινώς τι μπορεί να γίνει και τι αντέχει η ελληνική οικονομία, έτσι ώστε να μην καταρρεύσει και άρα υπερπολλαπλάσια δεινά έρθουν και βρουν την κοινωνία μας. Με ειλικρίνεια, με εντιμότητα και με αίσθηση του καθήκοντος, όπου μπορούμε θα βοηθάμε και θα το κάνουμε ρεαλιστικά.  

Κατακόρυφη η αύξηση των προκρατήσεων  

Δεν κάνω ποτέ προβλέψεις, δεν θα κάνω ούτε τώρα. Ήδη όμως από τις πρώτες ημέρες του 2022 οι προκρατήσεις έχουν πάει κατακόρυφα σε αυξητικό ρυθμό για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και για όλα τα επαγγέλματα γύρω από τον τουρισμό. Αυξάνεται η ζήτηση των αεροπορικών εταιρειών σε slots, σε θέσεις στα ελληνικά αεροδρόμια. Θα έχουμε από τον Απρίλιο 14 πτήσεις την ημέρα από τις ΗΠΑ, υψηλού επιπέδου τουρίστες που αφήνουν πολύ μεγάλο εισόδημα.  

Η στόχευσή μας, η στρατηγική μας και η καθημερινή σκληρή προσπάθεια που κάνουμε, είναι για να αυξηθεί το εισόδημα για όλους τους Έλληνες. Αυτός είναι ο τρόπος να τους ανακουφίσουμε και από όλα τα άλλα τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν και θα το κάνουμε με αυταπάρνηση και με αίσθηση του καθήκοντος.  

Ο κόσμος θα έρθει νωρίς φέτος στην Ελλάδα και θα φύγει αργά  

Έχω ζητήσει από όλους, Περιφέρειες, Δήμους, ξενοδόχους, επιχειρηματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπόρους, να είναι έτοιμοι από τον Μάρτιο. Γιατί ο κόσμος θα έρθει νωρίς φέτος στην Ελλάδα και θα φύγει αργά. Είναι μεγάλος στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Οι επενδύσεις που γίνονται και η αναβάθμιση των καταλυμάτων φέρνει πολύ πιο ποιοτικό κόσμο και σε όλες τις εποχές του χρόνου.  

Θέλουμε οι Γάλλοι να έρχονται στην Ελλάδα τις 8 εβδομάδες των σχολικών διακοπών τους. Θέλουμε να έρχονται Ισραηλινοί τουρίστες τον ιερό μήνα των διακοπών τους, τον Σεπτέμβριο. Θέλουμε να αναβιώσουμε και να στηρίξουμε τον ιαματικό τουρισμό, το wellness, τον ιατρικό τουρισμό που είναι τεράστια πηγή εσόδων στη βόρεια Ευρώπη, στη Γερμανία και στην Αυστρία.  

Ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις χώρες του Κόλπου. Είναι υψηλού εισοδήματος ταξιδιώτες και θέλουμε να έρχονται εδώ.  

Πήγα στην Τουρκία. Είχε 11 χρόνια να συναντηθεί Έλληνας Υπουργός Τουρισμού με Τούρκο Υπουργό Τουρισμού. Υπάρχουν πολλά τα οποία μας χωρίζουν και είμαι αυτός ο οποίος βγήκα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά των Τούρκων με το πάρτι που έκαναν έξω από την Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά.  

Όμως, βεβαίως διασυνδεόμαστε με τα λιμάνια τους για την κρουαζιέρα, γιατί ενισχυόμαστε από αυτό. Θα επιτρέψουμε τα ημερόπλοια να έρθουν σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο. Και θέλουμε 1,5 εκατομμύριο υψηλού επιπέδου τουρίστες να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να αφήσουν το συνάλλαγμά τους. Υπάρχει και πολιτιστική διπλωματία που περιέχει τον τουρισμό και είναι σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας.  

Όλα αυτά φέρνουν συνάλλαγμα, αύξηση του εισοδήματος στη μέση ελληνική οικογένεια, σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό. Είναι στρατηγική  προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.  

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

“Rodos Week” platform officially launched

The “Rodos Week” platform is now active on vouchers.gov.gr. – The phase of applications and voucher issuance for registered beneficiaries

Scroll to Top