Β. Κικίλιας: Βλάσφημη ενέργεια η βεβήλωση της Ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά

                                                      

«Τέτοιες ενέργειες όχι απλά δεν βοηθούν καθόλου, αλλά αποτελούν μια ακόμη πρόκληση της τουρκικής πλευράς», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας βλάσφημη ενέργεια τις πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει στον χώρο της Ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά.

«Αποτελούν βεβήλωση ενός Μνημείου, υποψήφιου για την ανακήρυξή του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μιας Μονής που ανοίγει μόνο για προσκυνηματικούς λόγους», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία: Μήπως ήρθε η ώρα;», που διοργάνωσε σήμερα το ΕΛΙΑΜΕΠ, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία. Σύγχρονες Προσεγγίσεις – Μελλοντικές Προκλήσεις».

Στην ομιλία του, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού είναι έτοιμο να συμμετέχει στον διάλογο προς έναν κοινό οδικό χάρτη για την πολιτιστική διπλωματία, ξεκαθαρίζοντας ότι «η πολιτιστική διπλωματία είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται δύο για να γίνει πράξη».  

«Η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί ένα πεδίο που συνδέεται άμεσα και με τους στόχους του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς δραστηριότητες που συνδέονται με την πολιτιστική διπλωματία μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, να ενισχύσουν την προβολή της και να διαμορφώσουν θετικές εικόνες για την χώρα, προσελκύοντας αυξημένες τουριστικές ροές», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Πρόσθεσε δε, ότι «η προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, έχει επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διεθνή εικόνα της χώρας, με άμεσο αντίκτυπο και στον τουρισμό», για να συμπληρώσει ότι μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα (mega events) μπορούν να αναδείξουν την Ελλάδα ως διεθνές κέντρο παραγωγής πολιτισμού και να ενισχύσουν εξειδικευμένες μορφές τουρισμού όπως συνέδρια, φεστιβάλ και μεγάλες εκθέσεις.

Ο Υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μέσα από Οργανισμούς, όπως η UNESCO, που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητα και την ελκυστικότητα της χώρας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και να ενισχύσει το ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά προϊόντα της Ελλάδας σε δυνητικούς επισκέπτες. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία»

Αθήνα,28 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία» «Το ελληνικό εμπόριο

Ανακοινώσεις

ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ/ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ (1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.

– ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Scroll to Top