Βασίλης Κικίλιας: “10,2% αυξημένος ο τζίρος των duty free σε σχέση με το 2019”

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασίλης Κικίλιας: “10,2% αυξημένος ο τζίρος των duty free σε σχέση με το 2019

Στο άνοιγμα που έγινε σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την αύξηση του συναλλάγματος που έρχεται στη χώρα μας κυρίως από high spenders ταξιδιώτες, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον  Real FM και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος» και των υπόλοιπων αεροδρομίων, ο τζίρος από τα duty free αυξήθηκε τον Μάιο κατά 391% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και κατά 10,2% συγκριτικά με τον Μάιο του 2019, μιας χρονιάς «ανέφελης» για τον ελληνικό τουρισμό.

«Αυτό δείχνει ότι η στόχευσή μας και οι προσπάθειες που κάναμε για πιο ποιοτικό τουρισμό, που να αφήνει περισσότερο συνάλλαγμα-εισόδημα στον μαγαζάτορα, στον επιχειρηματία, στον έμπορο και στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αποδίδουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Υπογράμμισε επίσης ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες κρίσεις (πανδημία, πληθωριστικές πιέσεις, ενεργειακή κρίση και ελληνοτουρκικές σχέσεις) και γι’ αυτό το λόγο στο Υπουργείο Τουρισμού όλες οι κινήσεις γίνονται βήμα- βήμα προκειμένου να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο τουρισμός που αποτελεί ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο προϊόν.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» το οποίο με έγκριση του Πρωθυπουργού αυξήθηκε στα 30 εκ. € από τα 20 εκ. που ήταν πέρυσι, ξεκινάει στις αρχές Ιουλίου και αφορά 250.000 ευάλωτες οικογένειες, ο Υπουργός ανέφερε ότι αυτή η ψηφιακή άυλη κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στα ξενοδοχεία αλλά και στην εστίαση. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ διαθέτει άλλα 35 εκ. € για τον κοινωνικό τουρισμό ενώ υπάρχει επιπλέον πρόβλεψη για ειδικό pass για την Εύβοια και τη Σάμο που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

«Παρά τις δυσκολίες, πιστεύω ότι όσον αφορά τους Έλληνες συμπολίτες μας, υπάρχουν δυνατότητες για όλα τα πορτοφόλια. Η Ελλάδα έχει πανέμορφες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές που μπορεί μια μέση οικογένεια να αντέξει οικονομικά να κάνει τις διακοπές της» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Η συνεργασία μας με ΗΠΑ και Ισραήλ αποτυπώθηκε στην τουριστική άνοδο της Αθήνας»  

Για τις φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, τις συμφωνίες που έγιναν και αυτές που δρομολογούνται με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση αλλά και την επέκταση της

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Πετύχαμε συμφωνία με 11 αεροπορικές εταιρείες για την ενίσχυση και την διατήρηση των πτήσεων από Νοέμβριο έως Μάρτιο»

Στο πλέγμα των παρεμβάσεων που υλοποιούνται για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού, έτσι ώστε η Ελλάδα να υποδέχεται ταξιδιώτες και τους 12 μήνες του έτους,

Scroll to Top