Βασίλης Κικίλιας: Έως και 100% οι πληρότητες σε όλους τους προορισμούς το τριήμερο- Ήδη υψηλές και για το Πάσχα

Για τις πολύ υψηλές πληρότητες σε όλους τους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, που αυτό το τριήμερο αγγίζουν ακόμα και το 100%, αλλά και για τη διάρκεια που θα έχει ο εγχώριος τουρισμός μέχρι και το Πάσχα μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη.

Όπως τόνισε κάθε 5 λεπτά αναχωρεί ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ για Πάτρα, όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο, ενώ μεγάλες πληρότητες καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως στα Καλάβρυτα, στην ορεινή Αρκαδία, την ορεινή Κορίνθια αλλά και στην  Καλαμάτα. Η Ξάνθη κάνει ρεκόρ όλων των εποχών, 100% πληρότητα στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο, ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο στο στο Ανήλιο, γεμάτα τα περισσότερα καταλύματα στη Νάουσα και στην Κεντρική Μακεδονία, city break στη Θεσσαλονίκη, 90% πληρότητες στην Ήπειρο σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Ζαγοροχώρια. 

“Στο Ρέθυμνο δεν έφτασαν τα 2.000 κρεβάτια. Έγινε μια κινητοποίηση των ξενοδόχων της περιοχής και άνοιξαν άλλα δύο ξενοδοχεία με αποτέλεσμα το τριήμερο να είναι γεμάτες 3.000 κλίνες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” στο να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές και να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η ανάκαμψη του τουρισμού στηρίζει καθοριστικά τον πρωτογενή τομέα, που με τα προϊόντα του προμηθεύει τουριστικές επιχειρήσεις, ταβέρνες, εστιατόρια και τον εμπορικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα φέρνει μεγάλες και σημαντικές επενδύσεις δίνοντας πνοή στην ανάπτυξη της χώρας.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συμμετοχή του υπουργείου Τουρισμού σε Συνέδριο στο Ριάντ με θέμα “Τουρισμός και Πράσινες επενδύσεις”

Το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο με θέμα “Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις’’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στις 27 και 28/9 από τον Παγκόσμιο

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Όλ. Κεφαλογιάννη στο Παρίσι

Τη Γαλλία και την έκθεση IFTM Top Resa, θα επισκεφθεί αύριο η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ημέρα έναρξης της σημαντικής τουριστικής έκθεσης στο Παρίσι.

Scroll to Top