Search
Close this search box.

Βασίλης Κικίλιας: «Κατά 7,2% αυξήθηκαν οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019»  

Στις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός και τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του τ/σ ΣΚΑΪ «Σήμερα» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.  

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τον Σεπτέμβριο οι αεροπορικές αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport αυξήθηκαν κατά 7,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, με τη μεσοσταθμική αύξηση σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο και Κω να φτάνει στο 14%, 15% στα Χανιά και 17% στην Κέρκυρα. «Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία. Θα ξεπεράσουμε τα έσοδα του 2019, τα 18,2 δις. Πρέπει να βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες στο χώρο όπως έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσεις» είπε χαρακτηριστικά.  

Επεσήμανε, επίσης, ότι τα ταξιδιωτικά έσοδα περνούν απευθείας στη τσέπη των Ελλήνων, στην αγροτική παραγωγή, στα ταβερνάκια και στα εστιατόρια, τον εμπορικό κόσμο, στους ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό, στην κατασκευή και σε εκατοντάδες επαγγέλματα, και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός τουρισμός τονώνει την οικονομία και στηρίζει τη χώρα σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης.  «Ο τουρισμός είναι οικονομία άμεσης απόδοσης, λαϊκή οικονομία» υπογράμμισε ο Υπουργός.  

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η εντυπωσιακή πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου είναι αποτέλεσμα στρατηγικών συμφωνιών, όπως αυτές που έγιναν με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις/ εβδομάδα από τις ΗΠΑ, αλλά και για επέκταση των δρομολογίων τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολύ καλή δουλειά που έγινε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Καθημερινά 20.000 τουρίστες επισκέπτονταν το βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο, χωρίς να υπάρχει ταλαιπωρία λόγω της επιπλέον γραμμής που μπήκε για τους ταξιδιώτες κρουαζιέρας.    

Αναφορικά με τη χειμερινή περίοδο, δήλωσε ότι ήδη είναι σε διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες και tour operators, καθώς και μία εβδομάδα παραπάνω, ένας ακόμα προορισμός, ένα επιπλέον αεροσκάφος, είναι κέρδος για τον ελληνικό τουρισμό και για την επέκταση της περιόδου. «Πέρυσι ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία- μετά από δύο χρόνια πανδημίας- ότι μείναμε ανοιχτοί και στηρίξαμε τους επαγγελματίες. Βλέπετε τώρα τί γίνεται με τις πληρότητες για το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Νομίζω ότι πλέον η Ελλάδα έχει μπει στο μόνιτορ των Ευρωπαίων- και όχι μόνο- ως προορισμός και για off season διακοπές» ανάφερε ο Υπουργός Τουρισμού.  

Τέλος, όσον αφορά την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, ο Β. Κικίλιας δήλωσε: «Ως γονιός και πατέρας έχω αρρωστήσει με αυτά που έχουν συμβεί σε αυτό το κοριτσάκι, δεν το χωράει το μυαλό μου . Η δικαιοσύνη και η πολιτεία κρίνονται από το πως θα χειριστούν την υπόθεση αυτή και είναι απαίτηση να βγουν στη δημοσιότητα όλα τα όνομα αυτών που κακοποίησαν αυτή την ευαίσθητη ψυχή.».  

Σχετικά νέα

Scroll to Top