Βασίλης Κικίλιας: «Ο στόχος για επέκταση της τουριστικής σεζόν γίνεται πράξη»

“Ο στόχος για επέκταση της τουριστικής σεζόν γίνεται πράξη” δήλωσε από την Καβάλα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι “η προβολή εναλλακτικών προορισμών ακόμα και off season” δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις τοπικές οικονομίες. 

Ο Υπουργός Τουρισμού κατά την διάρκεια της επίσκεψής του πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη καθώς και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη.

Αρχικά  στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστο Μέτιο, του Δημάρχου Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη, του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και των Αντιπεριφερειαρχών Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, Μαρίας Πολυμέρου και Θάναση Τσώνη και στη συνέχεια στο Επιμελητήριο της Καβαλάς με τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης. 

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος με πανέμορφα τοπία, ξεχωριστή γαστρονομία και μοναδική φιλοξενία, τονίζοντας ότι “έχει τεράστιες δυνατότητες επέκτασης του τουριστικου προϊόντος με αξιοποίηση των διαθεσίμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού σε πολλές περιοχές που έχουν λιγότερο ισχυρό brand, όπως η Καβάλα”. «Βλέπω με χαρά ότι ο στόχος μας για την επέκταση της τουριστικής περιόδου γίνεται πράξη. Συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη έργων υποδομής μέσω αξιοποίησης πόρων του RRF, και σε συνεργασία με τους ιδιώτες. Ταυτόχρονα, ανακοινώνω ότι ο ΕΟΤ, συνεργαζόμενος με δήμους, περιφέρειες και ιδιωτικό τομέα θα προβάλλει σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

«Ο τουρισμός προφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στο τοπικό ΑΕΠ και είμαστε ικανοποιημένοι που η χρόνια πλησίασε- και ίσως να ξεπεράσει- τις επιδόσεις του 2019» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέρμπας, ευχαριστώντας τον Υπουργό Τουρισμού για τη συζήτηση αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και για  την έμπρακτη στήριξή του στον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας. 

«Η επίσκεψη του Υπ. Τουρισμού Β. Κικίλια είναι μια πολύ καλή αρχή για να βρούμε το νέο ρόλο που πρέπει να έχει η περιοχή μας στα τουριστικά δρώμενα της Ελλάδας. Έχουμε πολύ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες τις οποίες έχουμε ανεκμετάλλευτες. Είχαμε μια εξαιρετική χρόνια και πιστεύουμε ότι τώρα πρέπει να γίνουν τα βήματα για τη στρατηγική της επόμενης δεκαετίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Σοφία Ζαχαράκη: “Με κινητήριο δύναμη την φιλοξενία η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια ως σταθερή γέφυρα σύνδεσης ανθρώπων, πολιτισμών και κρατών στη νέα εποχή.”

Για την σημασία της διεθνούς συνεργασίας, την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων αλλά και τον αμοιβαίο σεβασμό για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων

Δελτία Τύπου

Ολ. Αναστασοπούλου στο 11o RGC: O τουρισμός είναι ένας πυροδότης ανάπτυξης για την περιφέρεια

«Ο τουρισμός είναι ένας πυροδότης ανάπτυξης για πολλούς και για πολλά που ταυτόχρονα κινητοποιεί τις τοπικές αγορές σε όλα τα επίπεδα. Από τον πρωτογενή τομέα

Scroll to Top