Ξεκινούν οι αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων Λέσβου, Χίου, Σάμου Λέρου και Κω για την ένταξή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού 2015-2016 με στόχο την άμεση στήριξη του τουρισμού στα νησιά που δέχθηκαν πιέσεις.

Oι  πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016  μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, σε υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την στήριξη του τουρισμού στους προορισμούς του Αιγαίου που δέχθηκαν πιέσεις το προηγούμενο διάστημα.

Είχε προηγηθεί  απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας κας Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα  Έλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, με την οποία αυξήθηκε η επιδότηση των τουριστικών μονάδων των νησιών αυτών στο πρόγραμμα, προκειμένου να τονωθεί ο κοινωνικός και εσωτερικός τουρισμός και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του Προγράμματος- οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους- που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα μπορούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να κάνουν διακοπές έως και 10 διανυκτερεύσεων, αντί για  5 που ισχύει για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, με  καταληκτική ημερομηνία στις 30 Νοεμβρίου 2016.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
• Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών µορφών και τάξεων (ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου επιπλωµένων διαµερισµάτων, παραδοσιακά καταλύµατα)
• Ενοικιαζόµενα δωµάτια/διαµερίσµατα τεσσάρων (4), τριών (3) και δύο (2) κλειδιών
• Τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες-επαύλεις (αυτοεξυπηρετούµενα καταλύµατα)
• Οργανωµένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Προκήρυξη διενέργειας Συνοπτικού Διαγωνισμού για ανάδειξη αναδόχου του έργου “Υπηρεσίες Δημοσιότητας και Επικοινωνίας” για την Υλοποίηση της Πράξης «Beyond European Sustainable Tourism Med Path», με ακρωνύμιο «BESTMED»

Προκήρυξη διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού με Χρήση της Πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά

Δελτία Τύπου

«Ο εμβολιασμός το μόνο διαβατήριο για να μείνει η χώρα ανοιχτή και το τουριστικό προϊόν ακμαίο» δήλωσε από την Κρήτη ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις εργασίας με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και

Scroll to Top