Ξενοδοχεία και καταλύματα διακοπών εντάσσονται στην ΚΥΑ για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποίαν υπoγράφουν οι Υπουργοί: Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, αποφασίστηκε η Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.24525/ 18.4.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία».

Πλέον, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ 55.10: Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα, 55.20: Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και 55.30: Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα εντάσσονται στην εν λόγω ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία διενεργείται διαγνωστικός έλεγχος νόσησης υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχήςεργασίας και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξητου Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.). Οι εργαζόμενοι  επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, επιλέγουν δήλωσηαποτελέσματος selftest για εργαζόμενους. Ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο/η με φυσική παρουσία στον τόπο παροχής εργασίας, εφόσον αυτός δεν έχει προβεί σε δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 (selftest, rapidtest ή PCR test).

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Στα επίπεδα του 2019, το αεροδρόμιο της Αθήνας χωρίς τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας»

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Στα επίπεδα του 2019, το αεροδρόμιο της Αθήνας χωρίς τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας» Στα

Scroll to Top