Yπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στον ΣΚΑΙ: Φέτος θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι

«Έχουμε χρέος να δουλέψουμε, να σηκώσουμε τα μανίκια και να παλέψουμε για το μέλλον μας, που ελπίζουμε να είναι καλύτερο.  Πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε καλύτερα από πέρσι. Όμως, όσο ακόμα δεν μπαίνουν σταθερές παράμετροι στο ρυθμό εμβολιασμού, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των αγορών που μας ενδιαφέρουν, όπως της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας κ.ά., δεν μπορεί κανείς να σταθεροποιήσει αριθμούς και προβλέψεις».  επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους  Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ .  

Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην πρόταση του πρωθυπουργού για τα υγειονομικά διαβατήρια, την οποία χαρακτήρισε  πρωτοπόρα σε παγκόσμιο επίπεδο. «Με τις συμφωνίες που κάνουμε και με τις προτάσεις μας, έχω την αίσθηση ότι η χώρα μας είναι λίγο πιο μπροστά στον ανταγωνισμό. Αυτό μας μεταφέρουν και από το εξωτερικό», ενώ εξήγησε και την σπουδαιότητα της συμφωνίας με το Ισραήλ.  «Για αυτήν τη χρονιά συμφωνήσαμε στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ανάμεσα στις δύο χώρες ώστε όποιος θέλει να ταξιδέψει από το Ισραήλ στην Ελλάδα ή το αντίστροφο, να έχει την ευχέρεια να το κάνει χωρίς πολλές δυσκολίες και διαδικασίες, όπως πολλαπλά τεστ κ.ά., στα οποία όλοι οι υπόλοιποι αναγκαστικά υποβαλλόμαστε».  

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε το τεράστιο ενδιαφέρον από τις αγορές του εξωτερικού και πως όταν οι επιστήμονες δώσουν το πράσινο φως θα επανέλθει σύντομα η κανονικότητα. Μέχρι τότε όμως τόνισε ο υπουργός τουρισμού, η μάχη είναι συνεχής, καθώς πρόκειται για πόλεμο. «Πολλοί που ασκούν κριτική στα μέτρα που λαμβάνονται υποτιμούν αυτή τη μάχη. Δεν κατανοούν ότι είναι πόλεμος και στον πόλεμο εξετάζεις το πεδίο της μάχης καθημερινά και παίρνεις τις αποφάσεις εκείνες οι οποίες σε φέρνουν πιο κοντά στη νίκη την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν δύο ειδών πρωτόκολλα που χρειαζόμαστε. Το πρώτο είναι τα πρωτόκολλα λειτουργίας των επιχειρήσεων. Εδώ η βασική δουλειά έχει ήδη γίνει από πέρσι. Το δεύτερο είναι τα πρωτόκολλα στις μετακινήσεις, τι κάνουμε για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις του κόσμου. Εδώ ήδη έχουμε κάνει αυτή την πρόταση σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο -την έχω παρουσιάσει, άλλωστε και εγώ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τη διευκόλυνση, αλλά δε μένουμε εκεί».  

Κλείνοντας ο κύριος Θεοχάρης  σημείωσε ότι βασικό ζήτημα  είναι η ασφάλεια και η υγεία. «Φέτος θα είμαστε ευχαριστημένοι με το να είναι ασφαλής κάθε ένας που έρχεται και να γυρίζει ασφαλής πίσω στη χώρα του και να είμαστε και εμείς υγιείς. Ο ανταγωνισμός εντείνεται και φέτος θα είναι ισχυρότερος και σκληρότερος από άλλες χρονιές».  

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 07.06.2021 ΕΩΣ 14.06.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top