Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την έκθεση XENIA και παρουσίασε τον υλοποιούμενο σχεδιασμό για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού στο 1Ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ

H Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την έκθεση XENIA που άνοιξε τις πύλες τις στο AthensMetropolitanExpo με τη συμμετοχή 500 και πλέον εκθετών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Τόνισε ότι η έκθεση  με την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία της, φέρνει κοντά την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για τη δικτύωση και νέες συνεργασίες με τους επαγγελματίες πολλών άλλων κλάδων και δραστηριοτήτων της ελληνικής αγοράς.

Ο τουρισμός, ανέφερε, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη και συμβάλλει στην παραγωγικήανασυγκρότηση της χώρας.

« Το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και εγώ προσωπικά στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια που ενισχύει τις συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους, με στόχο την ποιότητα, την καινοτομία, την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της ελληνικής φιλοξενίας».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο  Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ομιλητών  εκπροσωπώντας την τουριστική βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο, και τους τομείς του μάρκετινγκ και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ανέπτυξε την εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική που υλοποιείται  με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, έχοντας οδηγήσει τον ελληνικό τουρισμό στις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών. Παρουσίασε  το  πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον.

Αναφερόμενη στις νέες συνθήκες και τάσεις που διαμορφώνονται στην παγκόσμια τουριστική αγορά επισήμανε τις  δυνατότητες για τον ελληνικό τουρισμό  να ξεχωρίσει τα επόμενα χρόνια με επίκεντρο το μεγάλο εύρος των αυθεντικών ταξιδιωτικών εμπειριών  και το θεματικό τουρισμό, την προσέλκυση επενδύσεων υψηλής ποιότητας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών, και τη δυναμική προώθηση και προβολή.

Αναφέρθηκε στις νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προώθηση επενδύσεων και σε παρεμβάσεις για την λειτουργία της ελληνικής αγοράς, με βάση τις σύγχρονες τάσεις και τις διεθνείς προδιαγραφές.

Τόνισε ότι η  διασύνδεση  του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τη μεταποίηση αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα με στόχο τη  στήριξη των επαγγελματιών μεγάλου αριθμού παραγωγικών κλάδων και των τοπικών οικονομιών, και αναφέρθηκε στις προωθούμενες δράσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, της ελληνικής γαστρονομίας και του αγροτουρισμού.

Η Υπουργός επισκέφθηκε τα περίπτερα και συνομίλησε με τους εκθέτες. Στην XENIAκαι τις παράλληλες εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ, κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

«Ο τουρισμός τροφοδοτεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τροφοδοτεί τη μέση ελληνική επιχείρηση και, ως εκ τούτου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Και όλη αυτή προσπάθεια

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Scroll to Top