Η Γ.Γ. Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην 3η Σύνοδο της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος- Ν. Κορέας για την ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα στη  διάσκεψη της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ν. Κορέας που πραγματοποιήθηκε  στη Σεούλ υπό τον  Υφυπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας κ. ChoHyun και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κατρούγκαλο, επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Στις εργασίες συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  κ. Λ. Κρέτσος,  Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στ. Ράλλης και  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Τεμπονέρας καθώς και οι Κορεάτες Ομόλογοί τους και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών.

Η κυρία Κουρνέτα επικεντρώθηκε στα ζητήματα εμβάθυνσης της τουριστικής συνεργασίας των δύο κρατών με έμφαση στην επιδίωξη έναρξης απευθείας αεροπορικών πτήσεων, στη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς μέσα από την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και στη δυναμική προβολή του τουριστικού προϊόντος μέσω εξελιγμένων ψηφιακών μορφών κοινωνικών δικτύων. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για  τη συμμετοχή του ΕΟΤ με περίπτερο στην 33ηΔιεθνή Τουριστική Έκθεση της  Σεούλ KOFTA (14 – 17 Ιουνίου) και την απονομή στον ΕΟΤ του βραβείου μάρκετινγκ “Τhe BestTourismMarketingAward”  για την καλύτερη προβολή και προώθηση καλύτερου προορισμού στην Ν. Κορέα. 

Η τουριστική αγορά της Ν. Κορέας αποτέλεσε από το 2015,  σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά,  μία από τις νέες αγορές- στόχους για την  προσέλκυση επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης. Για το 2018, καταγράφεται αύξηση  10% στο τουριστικό ρεύμα  από την Ν.Κορέα για την Ελλάδα, με βάση τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των κρατήσεων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στη Σεούλ, η κα Κουρνέτα συμμετείχε με την ελληνική αντιπροσωπεία στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης ImportGoodsFair στο εκθεσιακό κέντρο COEX και περιηγήθηκε στα ελληνικά περίπτερα προβολής και προώθησης ελληνικών προϊόντων.

Συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Σεούλ, κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος και συμμετείχε στις συναντήσεις με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ  με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ν.Κορέα, καθώς και με ομάδα Κορεατών εισαγωγέων ελληνικών προϊόντων με επικεφαλής τον Διευθυντή της Ένωσης Εισαγωγέων Κορέας (ΚΟΙΜΑ) κ. Joong-HyunJough.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: Το χειμώνα χτίζονται οι πρωταθλητές του καλοκαιριού

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα τη Ρόδο, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση της ίδρυσης του Co-Lab του Ομίλου TUI στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή

Δελτία Τύπου

Σύσκεψη Κικίλια-Πλακιωτάκη για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Η ιδιαίτερη σημασία του μηχανισμού διαχείρισης ροών,  προγραμματισμού κίνησης, καθώς και ελέγχου αφίξεων και αναχωρήσεων κρουαζιερόπλοιων (berth allocation), εξετάστηκε σήμερα στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε

Scroll to Top