Η Γ.Γ. Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην 3η Σύνοδο της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος- Ν. Κορέας για την ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα στη  διάσκεψη της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ν. Κορέας που πραγματοποιήθηκε  στη Σεούλ υπό τον  Υφυπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας κ. ChoHyun και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κατρούγκαλο, επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Στις εργασίες συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  κ. Λ. Κρέτσος,  Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στ. Ράλλης και  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Τεμπονέρας καθώς και οι Κορεάτες Ομόλογοί τους και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών.

Η κυρία Κουρνέτα επικεντρώθηκε στα ζητήματα εμβάθυνσης της τουριστικής συνεργασίας των δύο κρατών με έμφαση στην επιδίωξη έναρξης απευθείας αεροπορικών πτήσεων, στη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς μέσα από την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και στη δυναμική προβολή του τουριστικού προϊόντος μέσω εξελιγμένων ψηφιακών μορφών κοινωνικών δικτύων. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για  τη συμμετοχή του ΕΟΤ με περίπτερο στην 33ηΔιεθνή Τουριστική Έκθεση της  Σεούλ KOFTA (14 – 17 Ιουνίου) και την απονομή στον ΕΟΤ του βραβείου μάρκετινγκ “Τhe BestTourismMarketingAward”  για την καλύτερη προβολή και προώθηση καλύτερου προορισμού στην Ν. Κορέα. 

Η τουριστική αγορά της Ν. Κορέας αποτέλεσε από το 2015,  σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά,  μία από τις νέες αγορές- στόχους για την  προσέλκυση επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης. Για το 2018, καταγράφεται αύξηση  10% στο τουριστικό ρεύμα  από την Ν.Κορέα για την Ελλάδα, με βάση τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των κρατήσεων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στη Σεούλ, η κα Κουρνέτα συμμετείχε με την ελληνική αντιπροσωπεία στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης ImportGoodsFair στο εκθεσιακό κέντρο COEX και περιηγήθηκε στα ελληνικά περίπτερα προβολής και προώθησης ελληνικών προϊόντων.

Συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Σεούλ, κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος και συμμετείχε στις συναντήσεις με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ  με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ν.Κορέα, καθώς και με ομάδα Κορεατών εισαγωγέων ελληνικών προϊόντων με επικεφαλής τον Διευθυντή της Ένωσης Εισαγωγέων Κορέας (ΚΟΙΜΑ) κ. Joong-HyunJough.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συναντήσεις Ι. Δρέττα ενόψει τουριστικής περιόδου

Σειρά συναντήσεων ενόψει της τουριστικής περιόδου και συζήτηση επί θεμάτων που σχετίζονται με τις ευρύτερες ανάγκες που ανακύπτουν από την αύξηση των τουριστικών αφίξεων πραγματοποιεί

Scroll to Top