Μάνος Κόνσολας :«Η Σχολή Ξεναγών σηματοδοτεί την είσοδο της Κέρκυρας στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης»

Tο κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για να στεγαστεί η Σχολή Ξεναγών, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, συνοδευόμενος από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου, κα. Μηλιάκου Σταυρούλα, τη Δήμαρχο Κέρκυρας, τον Βουλευτή της ΝΔ, κ. Γκίκα Στέφανο, την κα. Μερόπη Υδραίου και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Πάνο Βαρούχα.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού και η Υπηρεσιακή Γραμματέας, ξεναγήθηκαν τις εγκαταστάσεις της σχολής και επεσήμαναν ότι με την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, το νησί μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

Στη Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, που επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει ανάμεσα στους υποψήφιους σπουδαστές.

Όπως δήλωσε ο Μάνος Κόνσολας:

«Στις νέες Σχολές Ξεναγών θα εκπαιδευτούν στελέχη ικανά για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί στην  τουριστική αγορά, ενώ ενισχύεται η επαγγελματική ταυτότητα των Ξεναγών.

Προχωράμε σε ένα ευρύ κύκλο αλλαγών στην τουριστική εκπαίδευση με μεταρρυθμιστικό πρόσημο.

Θέλουμε να μετατρέψουμε την τουριστική εκπαίδευση σε προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουρισμό. Να είναι ένα βήμα μπροστά από τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στον τουρισμό, να είναι συνδεδεμένη με τις ανάγκες της αγοράς, να αναδεικνύει τα στελέχη του αύριο».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Τουρισμού στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέα Φλώρο, την Αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κα. Χριστίνα Μπενέκη, την Αντιπρόεδρο του τμήματος τουρισμού, κα. Κάτια Κερμανίδου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Δημήτρη Μεταλληνό, ενώ συμμετείχαν και η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου, κα. Σταυρούλα Μηλιάκου καθώς και ο Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Στέφανος Γκίκας.

Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την τουριστική εκπαίδευση στη χώρα μας και συμφωνήθηκε η αμοιβαία συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο θεσμικά και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κλάδου των ξεναγών, αλλά και άλλων δράσεων που αφορούν γενικά στον τουρισμό, ώστε να αποκτήσει η Σχολή Ξεναγών στην Κέρκυρα τη δυναμική που της αρμόζει στον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS» Στο επίκεντρο η ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων Στην χώρα μας έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε στον τουρισμό ως την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας,

slider

Συνάντηση εργασίας Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη

O Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), Γιάννη Παράσχη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτήριο Διοίκησης του Αεροδρομίου,

Scroll to Top