Search
Close this search box.

«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΩΝ ΠΗΓΩΝ – Ενίσχυση της τοπικής και Μεσογειακής κουλτούρας» Συνέδριο για το έργο In-MedTouR, “Innovative Medical Tourism Strategy”,

Στις 26 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10.30 π.μ,  το Εναρκτήριο Συνέδριο με τίτλο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΩΝ ΠΗΓΩΝ – Ενίσχυση της τοπικής και Μεσογειακής κουλτούρας»  θα λάβει χώρα στον Δήμο Σάντα Σεζάρεα Τέρμε (Santa Cesarea Therme) , στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των Θερμών Πηγών (Thermal Spa). Το Συνέδριο θα εισαγάγει το έργο In-MedTour Project – “Innovative Medical Tourism Strategy”, που συγχρηματοδοτήθηκε με το ποσό των € 897.703,80 στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V/A “Greece – Italy (El-IT) 2014-2020″ από ευρωπαϊκούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο είναι οι εξής: Pasquale Bleve, Δήμαρχος του Δήμου Santa Cesarea Terme,  Sebastiano Leo, Σύμβουλος για την Πρόνοια της περιοχής Πούλια, Γεωργακοπούλου Χριστίνα, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Πληροφορικής και Υποστήριξης Κοινοτικών Προγραμμάτων, ΕΟΠΥΥ και Υπεύθυνη Έργου του “In-MedTour”, Σαμπάνης Γρηγόριος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, Μαρία Παγώνη, Τμήμα Ειδικών Μορφών Τουρισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Ελλάδα, Rodolfo Rollo, Διευθυντής του Οργανισμού Υγείας του Lecce, Prof Paolo Sansò,  Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Salento – Τμήμα Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών και Τεχνολογιών, Stefania Mandurino, ARET Πούλια Προώθηση, Rocco Bleve, Πρόεδρος των Λουτρών Σάντα Σεζάρεα Τέρμε, Aprile Paolo, Επικεφαλής του Τουριστικού Λυκείου του Δήμου Santa Cesarea Terme, Πάνας Γεράσιμος, Ειδικός στον Τουρισμό Υγείας.

Το έργο In-MedTour προωθεί έναν νέο και αυξανόμενο τύπο τουρισμού που ονομάζεται “Tουρισμός Yγείας”, ο οποίος αφορά στη σύνδεση των ιατρικών ταξιδιών με την απόλαυση  της ομορφιάς της περιοχής που επισκέπτεστε, με ad hoc τουριστικό πακέτο που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του ασθενούς και της οικογένειάς του.

Ο Δήμος Santa Cesarea Terme είναι εταίρος αυτού του έργου, το οποίο περιλαμβάνει και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι από την ιταλική πλευρά, ενώ στην ελληνική πλευρά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – EOPYY- (Περιφερειακή Διεύθυνση Ιωαννίνων) είναι ο επικεφαλής εταίρος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η δυνατότητα των συγγενών αυτών που ασθενούν, να γίνουν επισκέπτες ενός ωραίου ξενοδοχείου ή/και να επισκεφτούν μια έκθεση, αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο τουριστική προσφορά. Πράγματι, ο λεγόμενος «ιατρικός» τουρισμός, μετρά κάθε χρόνο 14 εκατομμύρια ανθρώπους, ηλικίας μεταξύ 45 και 64 ετών ανά τον κόσμο.

Τα νερά των Λουτρών του Santa Cesarea αποτελούν μία από τις σημαντικότερες φυσικές κληρονομιές στην ιατρική υδρολογία, επειδή είναι εξαιρετικά δραστήρια από θεραπευτική άποψη και, γνωστά ως κέντρο φροντίδας και διαμονής από τον τελευταίο αιώνα, έχουν εισέλθει σήμερα στα πιο εξοπλισμένα και φημισμένα ιαματικά λουτρά και τουριστικά θέρετρα της Νότιας περιοχής της Πούλιας.

Χάρη σε αυτό το έργο, θα δημιουργηθεί ένα διασυνοριακό ηλεκτρονικό σύμπλεγμα μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας, το οποίο θα συγκεντρώνει τις βιομηχανίες υγείας και έρευνας των δύο χωρών με τοπικές τουριστικές εταιρείες, προκειμένου να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και ιατρικές πληροφορίες που επιτρέπουν την ανάπτυξη των τουριστικών υπηρεσιώνς για ασθενείς / τουρίστες.

Θα αναπτυχθεί επίσης μια πλατφόρμα e-Tour, η οποία θα καθοδηγήσει τον ασθενή και τον δυνητικό τουρίστα στην επιλογή των εγκαταστάσεων υγείας και τουρισμού, όπου μπορούν να συνδυάσουν την υγεία και την ευημερία.

Δήμος Σάντα Σεζάρεα Τέρμε – Δήμαρχος Pasquale Bleve +39 0836949811 – pasquale.bleve@libero.it

Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Χριστίνα Γεωργακοπούλου +30 2108110826 cgeorgakop@eopyy.gov.gr

Περιοχή Απουλίας- Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κοινής Γραμματείας

Carmela Sfregola +39 3493916007 c.sfregola@greece-italy.eu; press@greece-italy.eu

—————————————————————————————————————————–
 

Το πρόγραμμα Interreg VA Greece-Italy είναι ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας που στοχεύει να βοηθήσει τους δημόσιους οργανισμούς και τους τοπικούς φορείς να αναπτύξουν διασυνοριακά έργα και πιλοτικές δράσεις και να δημιουργήσουν νέα πολιτική, προϊόντα και υπηρεσίες, με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτών της ζωής. Στρατηγικά, το πρόγραμμα θα ενισχύσει την καινοτομία σε διάφορους τομείς, όπως η μπλε ανάπτυξη, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αγροτική βιομηχανία τροφίμων και οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες. Το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας στοχεύει στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης από 123 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και από τα 2 κράτη μέλη κατά 15% μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το Δελτίο Τύπου δεν αντικατροπτίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετοχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στην ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο του τουρισμού:  «Προχωράμε σταθερά και τολμηρά για έναν βιώσιμο τουρισμό

«H εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό είναι να προχωρήσουμε σταθερά και τολμηρά σε έναν νέο κύκλο αλλαγών και

Scroll to Top